مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودکشی (فصل 2)

مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودکشی (فصل 2) مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودکشی (فصل 2)

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 60 KB

تعداد صفحات : 54

بازدیدها : 719

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودکشی در 54 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

مبانی نظری و پیشینه پژوهش خودکشی در 54 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc 

کامل و قابل ویرایش

شامل مبانی نظری و پیشینه تحقیق

شامل منابع داخلی و خارجی

منبع نویسی استاندارد 

بخشی از مبانی نظری: 

خودكشی یكی از معضلات اجتماعی است كه ‏امروزه با توجه به پیچیده‏تر شدن تعاملات و ارتباطات در بیشتر جوامع رو به ‏افزایش است آمارها نشانگر آن است كه نابسامانی‏های اجتماعی، ناملایمات زندگی و عدم‏توانایی مقابله با مشكلات از جمله دلایلی است كه به ویژه مردان را در معرض بسیاری از آسیب‏های روانی و تمایل به خودكشی قرار می‏دهد (پورافکاری، 1373).

      بالا رفتن میزان آن نزد گروه‏ها، اقشار و طبقات مختلف اجتماعی، نگرانی فزاینده‏ای را برای جوامع امروز به وجود آورده است. امروزه خودكشی، خصوصاً در جوامع صنعتی در ردیف پنج علت اول مرگ و میر قرار دارد. خودكشی هشتمین علت مرگ و میر در ایالت متحده و دومین علت مرگ در فاصله سنی 14 تا 25 سال در آمریكاست. میزان خودكشی در سالمندان نیز افزایش یافته و هم اكنون میزان خودكشی سالمندان در سطح بین‏المللی 11- 7 و در آمریكا 16 نفر در هر صد هزار نفر تخمین زده می‏شود. پدیده خودكشی یك ناهنجاری اجتماعی است كه در ایران نیز شیوع دارد. كارشناسان سازمان بهزیستی كشور رتبه جهانی ایران را در خودكشی 58 اعلام نموده‏اند (محمدی و سعادتی، 1383).

      خودكشی یك رفتار بدون مقدمه نیست. از جمله خصوصیات افرادی كه خودكشی می‏كنند شامل: ناتوانی آنان در یافتن راه حل مسائل، فقدان راهبردهای مدارا برای كنار آمدن با عوامل استرس‏زای اضطراری، عدم انعطاف‏پذیری و محدودیت تعداد راه حل‏های ارائه شده از طرف آن‏ها، است (نوروزی، 1373).

بخشی از تحقیقات انجام شده:

 ابوالقاسمی‏و همکاران (1390) در یک پژوهش بر روی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مراجعه کننده به بیمارستان رازی شهر تبریز دریافتند که از بعد‏های سرشت‏ و‏ منش ابعاد همکاری، اجتناب‏ از‏ آسیب و خودفرآوری، در تمیز بیماران اسکیزوفرنی دارای علایم مثبت و علایم منفی، نقش معنا‏داری دارند. احتمالا بر این اساس می‏توان از ابعاد همکاری، اجتناب‏ از‏ آسیب و خودفراوری به عنوان مؤلفه‏های تأثیر‏گذار بر علایم مثبت و منفی استفاده نمود. در سطح نظری، یافته‏های پژوهش می‏تواند نظریه‏های مربوط به نقش ابعاد سرشت و منش در علایم مثبت و منفی را تأیید کند و پرسش‏های جدیدی را نیز در این ارتباط مطرح نماید. هم‏چنین استفاده از ابعاد سرشت‏ و‏ منش به منظور تمیز افراد در معرض خطر اسکیزوفرنی و برنامه‏های پیشگیرانه مناسب جهت شناسایی افراد در معرض خطر از طریق این ابعاد و ارایه خدمات مشاوره‏ای و درمانی از پیشنهادات دیگر این پژوهش می‏باشد. 

روسی[1] و همکاران (2011) در تحقیقی در کشور ایتالیا که به منظور بررسی بعد‏های شخصیتی پس از بروز اختلال استرس پس از سانحه بر روی 375 نفر از افراد در معرض زلزله اکویلا ایتالیا و مقایسه آن‏ها با 480 نفر از افراد گروه گواه که در معرض زلزله قرار نگرفته بودند با استفاده از پرسشنامه شخصیت سرشت‏ و ‏منش TCI  نتیجه گرفتند که بعد شخصیتی اجتناب از آسیب در افراد بالغ و جوان دارای نمره بالاتر و در افراد مسن بعد شخصیت خود – راهبردی و اجتناب از آسیب دارای نمره پایین‏تر نسبت به گروه گواه بودند.

 


[1]- Alessandro Rossi

 

فهرست مطالب:

خودکشی

2-1-2-1- تعاریف خودکشی

2-1-2-2- رویکردهای خودکشی

رویكرد جامعه‏

رویکرد مردم شناختی 

 رویکرد روان‏شناختی

  رویکرد روان‏پزشكی

رویکرد زیستی خودكشی

رویکرد شناختی 

2-1-2-3- علت شناسی خودکشی

عوامل مستعدكننده

عوامل آشكارساز

عوامل تداوم بخش

    2-1-2-4- انواع خودکشی

الف) خودكشی انجام یافته:

ب) اقدام به خودكشی: 

 ج) افكار خودكشی: 

الف ) خودكشی دگرخواهانه

ب )خودكشی خودخواهانه:

ج) خودكشی ناشی از بی‏هنجاری:

د)خودكشی ناشی از تقدیر:

2-1-2-5- عوامل مرتبط با خودكشی

خودكشی و عوامل اقتصادی

خودكشی و دین

خودكشی و تقلید

خودكشی و عوامل سیاسی

خودكشی و تغییرات اجتماعی 

خودكشی و نهاد خانواده

پیشینه تحقیقاتی (داخلی و خارجی) در خصوص ارتباط متغیرهای شخصیت و خودکشی

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید