پایان نامه بررسی مقایسه ای فراوری كانسار های كرومیت دار با روشهای ثقلی و فلوتاسیون و لیچینگ

پایان نامه بررسی مقایسه ای فراوری كانسار های كرومیت دار با روشهای ثقلی و فلوتاسیون و لیچینگ پایان نامه بررسی مقایسه ای فراوری كانسار های كرومیت دار با روشهای ثقلی و فلوتاسیون و لیچینگ

دسته : شیمی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 2571 KB

تعداد صفحات : 147

بازدیدها : 328

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 11000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه بررسی مقایسه ای فراوری كانسار های كرومیت دار با روشهای ثقلی و فلوتاسیون و لیچینگ

پایان نامه بررسی مقایسه ای فراوری كانسار های كرومیت دار با روشهای ثقلی و فلوتاسیون و لیچینگ 

كانی كرومیت تا پیش از سال 1766 به نام « سرب قرمز» شناخته می‌شد. در سال 1761، johann Gottlob Lehmann دریافت که یک کانی قرمز نارنجی در کوههای اورال وجود دارد که او آن را سرب قرمز سیبرین Siberian نامید.
در سال 1770، Peter Simon PallaS مکان مشابه Lehmann را دید و یک کانی سرب قرمز رنگ را یافت که خواص خیلی مفیدی را مانند رنگ ها در نقاشی داشت.
در سال 1797، Nicolas-Louis Vauquelin شیمیدان فرانسوی برای اولین بار عنصر كرم (Cr) و نمونه های کانسنگ کروکوئیت را در یکی از معادن طلای سیبری نخستین کانی کروم دار کشف شد و کروکوائیت با ترکیبPbCrO4 نامگذاری شد. او قادر بود که اکسید کروم CrO3 را از اختلاط کروکوئیت با اسید هیدروکلریک بدست آورد.
او متوجه شد كه كانی كرومیت به فرمول شیمیایی 4PbCro، محتوی اكسید یك فلز ناشناخته تا آن زمان می‌باشد، از آنجائی كه تركیبات كروم اكثراً دارای رنگه‌های گوناگون از قبیل قرمز، زرد، آبی روشن و... می‌باشد، واگولین با درك این امر نام كروم را از لغت یونانی كروما (Chroma) به معنی رنگ برای این عناصر اقتباس نمود.
اگر چه كروم علاوه بر كرومیت در مواد معدنی دیگری نیز یافت می‌شود، اما كرومیت تنها منبع تجاری آن تلقی می‌شود. یك سال بعد از شناسایی عنصر كروم توسط Vauquelinدر سال 1798، در كوههای اورال شوروی سابق كانسنگ كرومیت كشف شد.

بافت نواری :

معرف نوعی بافت منظم است كه در آن لایه‌ها یا نوارهای كرومیت با بخش‌های سرپانتین و الیوین به طور متناوب قرار گرفته اند، در این كانسنگ نسبت مقدار كرومیت به سیلیكات متغیر است.

بافت پوست پلنگی :

این بافت از تجمع دانه‌های كرومیت تشكیل می‌شود كه در آن بلورهای زیادی از كرومیت دیده می‌شود، بخشی از اتومورف و قسمتی نیز گزنومورف است، تجمع دانه‌ها در بخشی از آن به شكل كروی و در قسمتی نیز بیضوی است. درشتی دانه‌ها بین 3 تا 30 میلیمتر (mm) متغیر است.

بافت كوكاد :

این بافت شامل یك هسته كروی كرومیت است كه حول آنرا پوسته سرپانتینی فراگرفته و بعد از آن مجدداً حاشیه دیگری قرار گرفته كه دارای بلورهای ریز زیادی از كرومیت است.

البته می‌توان به بافت‌های دیگری از قبیل بافت افشان، توده ای و متراكم نیز اشاره نمود، به عنوان مثال در منطقه افیولیتی سبزوار، بافت كرومیت‌ها بیشتر از نوع متراكم بوده، ولی در بعضی از رخنمون‌ها بافت پوست پلنگی نیز دیده می‌شود كه در عمق این بافت به بافت متراكم تغییر می‌یابد، بافت پوست پلنگی و نواری بیشتر در توده‌های تیپ لایه ای این منطقه و همچنین سایر مناطق از جمله فاریاب و اسفندقه در جنوب ایران مشهود است.
لازم به ذكر است گهگاهی اوقات دانه‌های كرومیت تحت فشارهای تكنونیكی خرد شده اند كه به این فرم شكستگی‌ها در دانه‌های كرومیت، شكستگی‌های كاتاكلاستیك گفته می‌شود.
كروم به صورت فرعی در كانی هایی مانند وزوویانیت، دیوپسید، تورمالین، گرونا، میكا و كلریت نیز وجود دارند، اما باید توجه داشت كه كانی اصلی فلز كروم، كرومیت است.

•کرومیت

کرومیت تنها کانی کروم دار است و فرمول کرومیت را بصورت FeO,Cr2O3 یا FeCr2O4 و یا فرمول ترکیبی(Mg,Fe2+)(Cr,Al,Fe3+)2O4 نشان داده اند. در برخی نمونه های کرومیت نیز عناصر روی، نیکل، منگنز، تیتانیوم و وانادیوم به مقدار کم تشخیص داده شده است. میزان Cr2O3 در کرومیت های تجاری بین 25 تا 65 درصد متغیر می باشد.

- سنگجوری :

براساس این روش، كلوخه‌های با عیار بالای استخراج شدة سنگ معدن كرومیت به صورت دستی و توسط كارگران سنگ جوری شده و سنگ‌های پر عیار كه معمولاً براساس رنگ ظاهری آنها مشخص می‌گردند، توسط كارگران به كنار نهاده شده و جدا می‌شوند، در گذشته این روش در معادن كرومیت از رونق زیادی برخوردار بوده كه از دلایل عمده آن می‌توا ن به وجود نیروی كار ارزان قیمت (به خصوص در كشورهای توسعه نیافته)، نبود تكنولوژی مدرن در عملیات معدنكاری و محدودیت میزان استخراج اشاره نمود. در حال حاضر در برخی معادن كرومیت داخل كشور برای جداسازی كلوخه‌های كرومیت پرعیار (سوپر) جهت صادرات در برخی موارد از این روش استفاده می‌شود. این روش به دلیل استفاده از خاصیت ظاهری كلوخه‌های كرومیت (رنگ آنها) و در نتیجه تجربی بودن آنها، دقت بالائی نداشته و لذا راندمان آن كم می‌باشد.

- روش‌های ثقلی : ( Cravity Concentration)

روش‌های ثقلی از قدیمیترین و متداول ترین روش‌های پرعیار سازی مواد معدنی می‌باشند. این روش‌ها فرآیندهای فیزیكی می‌باشند كه برای جدایش یك یا چند كانی از باطله‌های همراه به كار می‌روند وبر مبنای حركت نسبی ذرات در یك سیال (بویژه آب یا هوا ) نیروی ثقل، نیروی گریز از مركز و بعضی نیروهای دیگر استوار است و علاوه بر جرم مخصوص،وزن، شكل ابعاد ذرات، نیروی مقاومت لایه‌های سیال نیز از جمله پارامترهای مهم در تعیین حركت نسبی ذرات در این فرآیند می‌باشد.

فهرست مطالب

فصل 1

مطالب واطلاعات كلی در مورد كرومیت

فصل 2

فرآوری مجدد با طله های كرومیت

1-2 مقدمه

2-2 روش آزما یشگاهی

3-2 نتایج وبحث در مورد موضوع

4-2 نتیجه گیری

فصل 3

استخراج با حلال اسید سولفوریك از كرومیت غلیظ تركی

1-3 مقدمه

2-3 مواد لازم برای شروع به كار

3-3 تشكیلات آزمایشگا هی و روش كار

4-3 نتایج به دست آمده و بحث

5-3 نتیجه گیری

فصل 4                                                                              112

مقایسه مستقیم تحلیل های اندازه مكانیكی و عددی كمی كرومیت،فینلند

1-4 مقدمه

1-1-4 مطالب كلی (نمونه هاومحدوده ها )

2-1-4 كار برد تجزیه الكترودینا میكی

2-4 تجزیه های اندازه غربانی كرومیت در سنگ معدن شكسته

1-2-4 غربال كردن مكانیكی و تجزیه های اندازه غربالی

2-2-4 تفكیك مایعات به وسیله سنگین و تجزیه غلظت كرومیت اندازه غربالی

3-4 تجزیه های اندازه تصویری كرومیت در غلظت وسنگ معدن

1-3-4 تجزیه ها ی تصویری وذرات

2-3-4 غلطت كرومیت

3-3-4 كرومیت در سنگ معدن نشكسته

4-4 مقایسه

5-4 نتیجه گیری

 

 

 

فصل 5                                                                                    124

اثرات نوع كف كننده وارتفاع كف بر عملكرد شناور سازی كرومیت در سنگ معدن

1-5 مقدمه

2-5 جزئیات آزمایشگاهی

3-5 نتایج و بحث

4-5 نتیجه گیری

فصل ششم                                                                                147

احیای كرومیت در حضور سیال سیلسیی

1-6 مقدمه

2-6 نتایج وروش كار تجربی

3-6 جنبش ها ی احیا

4-6 نتیجه گیری 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید