دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 282 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 230
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلتحقیق آفات پسته
- سوسك سرشاخه خوار پسته Hylesinus vestitus:
این حشره در تمام مناطق پسته كاری كشور شیوع داشته و در مناطق پسته كاری استان كرمان به نام سوسكو نیز نامیده می شود. حشرات كامل استوانه ای شكل و به طول 3 تا5/3 میلی متر، رنگ عمومی بدن زرد مایل به خرمائی،
ظهور حشرات كامل از اواسط فروردین است. حشرات كامل به جوانه هائی كه در محل اتصال دمبرگ قرار دارند حمله كرده و با حفر دالانی كوتاه به طول 2 تا 4 سانتیمتر وارد شاخه های جوان می گردند. سوسك ها از اواسط مهر بتدریج از كانالهای تغذیه ای خود در روی درختان پسته خارج شده و به سمت چوب های تازه هرس شده و یا چوب هائیكه كه در طی همان سال خشك شده اند هجوم آورده و با نفوذ در آنها و ایجاد كانال در داخل آنها تخم ریزی می نمایند. هر حشره ماده در حدود 80 تخم می گذارد. لاروها در زیر پوست شاخه های تازه خشك شده زندگی نموده و ضمن تغذیه دالانهائی حفر می نمایند. زمستان گذرانی حشره به صورت لارو بوده و در اوایل بهار لاروها تبدیل به شفیره شده و سپس حشرات كامل با سوراخ نمودن پوست خارج می شوند. این آفت دارای یك نسل در سال است.
شكل 10- حشره كامل سوسك سرشاخه خوار پسته
شكل 11- كانال تخم ریزی و تغذیه لارو ها
مبارزه و كنترل:
1- مبارزه شیمیائی: حشره كش آندوسولفان به نسبت 5/2 تا 3 در هزار به اضافه نفت سفید 10 تا 12 لیتر در هزار همراه با صابون مایع به مقدار5/2 در هزاردر مرحله تغذیه حشرات كامل از جوانه های پسته بر روی حشرات كامل مؤثر می باشد.
2- مبارزه غیرشیمیائی: 1- جمع آوری و سوزانیدن چوبهای خشك و تازه هرس شده
2- تله گذاری چوبهای خشك و تازه هرس شده بصورت ماهیانه از مهر تا اسفند وجمع آوری و سوزانیدن چوبهای تله گذاری شده
2- سوسك طوقه و ریشه پسته (كاپنودیس) Capnodis sp.:
این آفت در نواحی پسته كاری قزوین، كرمان، فارس، دامغان، استانهای مركزی و خراسان انتشار دارد. حشرات كامل به طول 35 تا 38میلی متر، رنگ عمومی بدن سیاه مات و دارای لكه های سفید و پراكنده می باشد. حشرات بالغ از اواسط اردیبهشت ظاهر شده و ظهور حشرات ماده تدریجی بوده و حتی در اواخر تابستان نیز آنها را مشاهده نمود. تخمگذاری معمولا در اطراف طوقه و در شكافهای پوست تنه درختان مسن و یا در شكاف خاك و به ندرت' روی برگها و شاخه ها صورت می گیرد. حشرات كامل از برگ درختان میزبان تغذیه نموده و تغذیه لاروها از قسمتهای چوبی طوقه و ریشه درختان پسته صورت می گیرد. این حشره یكی از عوامل خشك شدن درختان پسته محسوب می گردد. این آفت داری یك نسل در طی 2 تا 3 سال می باشد.
خرید و دانلود آنی فایل