دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 95 KB
تعداد صفحات : 101
بازدیدها : 223
برچسبها : تاثیر رنگ پایان نامه عزت نفس
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلهدف از تحقیق حاضر مقایسه رنگ قرمز و مشکی و عزت نفس دانش آموزان مقطع دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی شهرستان ابهر که است که فرضیه تحقیق عبارت است از بین دانش آموزانی که تمایل به رنگ قرمز و مشکی دارند از لحاظ عزت نفس تفاوت معنی داری وجود دارد.
جامعه مورد مطالعه عبارتند از : دانش آموزان دختر مقطع سوم راهنمایی و پنجم ابتدایی شهرستان ابهر، طبق آمار بدست آمده از بین 5 مدرسه راهنمایی و دهها مدرسه ابتدایی که 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده آزمون عزت نفس کوپر اسمیت بر روی آنها به شیوه گروهی اجرا گردیده است که جهت آزمون فرضیه تحقیق از روش آماری t متغیر مستقل استفاده گردیده، نتایج بدست آمده حاکی از آن است که به جای دانش آموزان تمایل به رنگ قرمز و مشکی از لحاظ عزت نفس تفاوتی وجود ندارد. چون t محاسبه شده برابر 906/1 از t جدول 671/2 با درجه آزادی 118 در سطح معنی داری 5% کوچکتر است پس فرضیه خلاف رد شده است.
تصور دنیایی به دور از رنگها غیر قابل تصور است. نافذ بودن و گیرایی رنگها در اکثر فرهنگها مشهود است. برخورداری از تجارب مناسب با رنگها می تواند برای انسان محیطی غنی فراهم سازد تا تحت تأثیر آن توجه به دنیای درون و نحوه رابطه با محیط پیرامون وی شکل مناسب تری به خود گیرد. آیا رنگها احساس های متفاوتی را در ما ایجاد می کنند؟ چرا برخی رنگها، رنگهای دلخواه ما هستند؟ چه عواملی سبب می شوند که ما برخی رنگهای دیگر را نمی پسندیم؟ به وضوح نمی دانیم چرا رنگ سرخ هیجان آور است. آیا رنگهای سیاه، خاکستری یا قهوه ای ملال آور هستند؟ و آیا رنگهای درخشانتر توانایی شادکردن ما را دارند؟ روانشناسان بر این باورند که رنگ از نیروی طبیعی و اثر بخش برخوردار است. رنگ می تواند روح و روان فرد را تحت تأثیر قرار دهد، شفا بخش و نشاط آور باشد. به زعم آنان، چنانچه انسانها حس رنگ شناسی خویش را تقویت کند، کنترل بهتری روی هیجانات خود خواهند داشت و در نتیجه هماهنگی بهتری بین تن و جان خویش برقرار خواهند ساخت.
کودکان از قدرت بیان زیادی برخوردار نیستند. آنها به طور طبیعی عاشق رنگند و به طور خود انگیخته به آن واکنش نشان می دهند. کودکان و نوجوانان به رنگ بیشتر از شکل واکنش نشان می دهند و با لذت تمام به آن دل می بندند. کودکان کم سن و سال رنگهای درخشان مانند قرمز، نارنجی، صورتی و زرد را ترجیح می دهند. با این رنگها احساسات درونی آنها رهایی می یابد. کودکانی که رنگهای سرد مانند آبی یا سبز را انتخاب می کنند متفکرتر و سنجیده تر هستند. به کاربردن رنگهای سیاه، قهوه ای و خاکستری نشان دهنده ناراحتی های درونی آنهاست. استفاده آزادانه از رنگ قرمز بیانگر عشقی ساده و بی قید و بند به زندگی است، و استفاده جسورانه از این رنگ خصومت یا نیاز به محبت را نشان می دهد نارنجی رنگ اجتماعی و بیانگر سازگاری مطلوب با زندگی و جامعه است. استفاده فراوان از رنگ زرد بیانگر ترس یا نیازی ناخودآگاه به سرپرستی بزرگسالان است.
قبل از اینکه درباره خود پنداره، هویت و عامل بودن بحث کنیم، بد نیست قدری مکث کنیم و عقیدهء اساسی ای را که افراد زیادی به آن پایبند هستند، به چالش بطلبیم : یعنی، بهترین راه برای افزایش دادن انگیزش دیگران این است که عزت نفس آنها را بالا ببریم. آموزگاران، کارفرمایان و مربیان همواره و با اشتیاق می گویند برای با انگیزه کردن دانش آموزان، کارمندان و ورزشکاران، باید عزت نفس آنها را بالا برد. کاری کنید که آنها از آنچه که هستند احساس رضایت کنند، بعد ببینید که چه چیزهای شگفت آوری آشکار می شود.
بالا بردن عزت نفس هدف خوبی است. هرچه باشد، عزت نفس با شاد بودن، همبستگی مثبت دارد. اما مشکل تقویت کردن عزت نفس به عنوان یک مداخله انگیزشی این است که تقریبا هیچ یافته ای وجود ندارد که نشان دهد عزت نفس موجب چیزی می شود . بلکه ، عزت نفس را کل موفقیتها و شکستها بوجود می آورند .... چیزی که باید بهبود یابد عزت نفس نیست، بلکه بهبود مهارتهای ما (برای پرداختن) به دنیاست.
فهرست
فصل اول : کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مساله
اهمیت و ضرورت تحقیق
هدف تحقیق
فرضیه تحقیق
فصل دوم : پیشینه و ادبیات تحقیق
تاثیر سه رنگ اصلی در زندگی
توصیف رنگهای اصلی
رعایت اعتدال
نقش رنگها در بهبود بخشیدن به زندگی
سبز لیمویی
سبز کله اردکی
بنفش
نارنجی پررنگ
سیاه
رنگ قرمز
تاثیرات رنگها بر شخصیت کودکان
واکنش عمومی نسبت به رنگ
صورتی
زرد
آبی
قهوه ای
تحقیقات پروفسورلوشر در مورد تاثیر رنگها بر شخصیت
تاثیر باور نکردنی رنگ ها بر آرامش انسان
مسئله عزت نفس
خود پنداره
طرحواره های خود
خودهای ممکن
ناهمخوانی شناختی
نظریه ادارک خویشتن
هویت
نقش ها
اتکا به تجربه خویش
رویکردی منحصر به فرد به مشاوره
خودو گرایش به سمت شکوفایی
شرایط ارزش
ناهمخوانی
آزمون های روان شناختی
پژوهش در نظریه راجرز
پژوهش در نظریه راجرز
ارزیابی درمان فرد مدار
رشد خود در کودکی
توجه مثبت
سئوال هایی در مورد ماهیت انسان
درمان فرد مدار
گروهای رویارویی
تحقیقات انجام شده
تحقیقات انجام شده
فصل سوم : روش تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری
روش آماری مربوط به فرضیه ها
فصل چهارم : یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها
جدول 4-1
یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها
جدول 4-2
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات
محدودیت ها
منابع و ماخذ
ضمائم
خرید و دانلود آنی فایل